Խուսափեք մարմնի տհաճ հոտից, չափավորեք ձեր սննդակարգում այս 15 մթերքները

Հոտառությունը մարդկային զգայարաններից մեկն է: Կարծիք կա նույնիսկ, որ ամուսինները միմյանց հոտառությամբ են ընտրում, և մեր ընդունած սնունդը ուղղակիորեն կապված է մարմնի արձակած հոտի հետ:

Լոլիկ

 

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ուղիղ կապ կա լոլիկի և մեր մարմնի քրտնարտադրության միջև, այնպես որ չափավոր օգտագործեք այս մթերքը:

Կաթնամթերք

 

Հարավարևելյան Ասիայի բնակիչները և ամերիկյան հնդկացիները չեն կարողանում մարսել լակտոզը, որի համար անհրաժեշտ է լակտազ կոչվող մարսողական ֆերմենտը: Մոլորակի մյուս բնակիչների մոտ ևս պատահում է օրգանիզմում այդ ֆերմենտի նվազում, որի հետևանքով առաջանում են գազեր, փքվածություն: Ովքեր հեշտությամբ են մասրում կաթնամթերքը, նրանք կարող են օգտագործել այն:

Ձուկ

 

Ձուկը պարունակում է վիտամին A, կան որոշ ձկներ, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ խոլին՝ վիտամին B4, որը քրտինքին ձկնահոտ է հաղորդում:

Կաղամբ

 

Բրոկոլին, ծաղկակաղամբը և նույնիսկ սովորական կաղամբը, բացի շատ օգտակար կալիումից և հակաօքսիդանտներից, պարունակում են նաև ծծումբ, որի տհաճ հոտը կարող է պահպանվել ուտելուց մի քանի ժամ հետո նույնիսկ:

Դուրիան

 

Այս էկզոտիկ միրգը շատ համեղ է և անհավանական տհաճ հոտ ունի: Այն օգտակար նյութերի իսկական պահուստ է, սակայն եթե մերկ ձեռքերով կպչեք այդ մրգին, մի քանի օր շարունակ ձեռքերից այդ հոտը չի անցնի: Մի շարք երկրներում ընդունված չէ հասարակական վայրերում ուտել այս միրգը:

Բջջանյութով հարուստ մթերքներ

 

Հացահատիկային շիլաները, ցորենի թեփը, ընկույզը շատ օգտակար են, սակայն մեծ քանակությունը գազեր են առաջացնում: Հարկավոր է դրանց օգտագործմանը զուգահեռ շատ հեղուկ խմել:

Չիլի պղպեղ, սխտոր, սոխ

 

Այս մթերքները օրգանիզմում կուտակում են նյութեր, որոնք արդյունքում արտազատվում են քրտինքի և թոքերի միջոցով:

Ծնեբեկ

 

Ցածր կալիորիականություն ունեցող այս մթերքը փոխում է քրտնքի հոտը և մեզի հոտը բորբոքային է դարձնում:

Կարմիր միս

 

Շաբաթական երկու անգամից ավելի մսի օգտագործումը բացասաբար է ազդում մարմնի հոտի վրա:

Ալկոհոլ

 

Օրգանիզմը ալկոհոլը որպես թույն է ընկալում և անմիջապես վերածում է քացախաթթվի, որն էլ դառնում է տհաճ հոտի պատճառ:

Շաղգամ և բողկ

 

Այս մթերքները հատկապես բացասաբար են ազդում բերանի հոտի վրա:

Թեյ և սուրճ

 

Չորացնում են բերանի խոռոչը, արդյունքում մանրէները բազմանում են, և տհաճ հոտ տարածում: Դրանք կարելի է փոխարինել կանաչ թեյով:

Կարրի, քիմոն

 

Այս համեմունքները մի քանի օր շարունակ քրտնքի մեջ պահպանում են սուր հոտը: դրանք կարելի է փոխարինել կոճապղպեղով:

Ոլոռ

 

Ոլոռի արձակած տհաճ հոտը չեզոքացնելու համար ճաշը պատրաստելուց առաջ այն թրջեք 8 ժամ:

Ծխախոտ

 

Ծխախոտը փոխում է օրգանիզմի ֆիզիոլագիական բնական գործընթացները, ինչ հետևանքով ծխողներն ավելի շատ են քրտնում, քան չծխողները

Յամալի նոր պայմանագիրը կկնքվի 6 տարի ժամկետով Հռոմում տեղի է ունեցել Արցախի սրբավայրերի պահպանմանը նվիրված գիտաժողով Էրդողանը «խիզախ» է որակել Նեթանյահուին կալանավորելու մասին Միջազգային քրեական դատարանի որոշումը «Ինձ հետ այդքան էլ հեշտ չէ, որքան թվում է կողքից». Քրիստինե Պեպելյան Մեծ Բրիտանիայում գործող HSBC բանկը դադարեցրել է վճարումներ ընդունել Ռուսաստանից և Բելառուսից Պենտագոնի ղեկավարը վերահաստատել է ԱՄՆ անսասան հանձնառությունը Իսրայելի անվտանգության հարցում ՌԴ ՊՆ-ն հրապարակել է Ուկրաինայի զինված ուժերի` ՄիԳ-29 ինքնաթիռի կործանման կադրերը (տեսանյութ) «Արմավիր» ՔԿՀ-ի դատապարտյալի համար բերված աղցաններում հայտնաբերվել են թմրամիջոցներ․ հանձնուք բերած կինը ձերբակալվել է Չեմ պատրաստվում Մբապեին սովորեցնել, թե ինչպես հանդես գալ հարձակման գծում․ Անչելոտի «Եթե ես արվեստին մոտ չլինեի, գուցե նրան բեմում տեսնելիս խանդի տեսարաններ սարքեի». Նարեկ Բավեյանը՝ ամուսնալուծության և 2-րդ ամուսնության մասին Նիկոլի գործը բացառապես քանդելն է, ոչ թե բարեփոխելը․ Արմեն Հովասափյան Դիվանագիտական սկանդալ` Թեհրանի և Մոսկվայի միջև Ուկրաինան կորցրել է Կուրսկում գրաված տարածքի ավելի քան 40 տոկոսը. Reuters ԽԾԲՏ՝ քպական ձևով. Կոնջորյանի կնոջը բարձր վարձատրվող աշխատանք են տվել Պադավատապետության «հայրը» բողոքում է պադավատներից. Փաշինյանի երկերեսանությունը Աղազարյանը մերժելու է. Փաշինյանի խնդրանքը կմնա՞ անպատասխան Փաշինյանը խոստովանում է իր կատարած հանցագործությունը Դաղստանում մեկնարկել է Ռուսաստանում ամենամեծ արևային էլեկտրակայանի շինարարությունը. կներդրվի 7 միլիարդ ռուբլի Երիտասարդ ֆերմերն իր աշխատանքով զարգացնում է սեփական գյուղը Ես կայունություն եմ սիրում և այդ զգացողությունն ապրեցի` ինտեգրվելով ԶՊՄԿ կոլեկտիվին. ԶՊՄԿ ընկերության քիմիական լաբորատորիայի աշխատակից
website by Sargssyan