Դադարեք ուտել այս միրգը․ Այն շաաքարային դիաբետի համար 1 թշնամին է
Օգտակար հատկությունները․ Բժշկության մեջ օգտագործում են թզի տերեւները, որոնք հավաքում են պտուղը հանելուց հետո (սովորաբար սեպտեմբեր-հոկտեմբեր ամիսներին)։ Թզի տերեւներից ստացվում է «Պսոբերան» դեղը վիտիլիգոյի (մաշկի վրա պիգմենտային բծերի) բու ժման համար։ Թզենու պտուղն օգտագործում են տարբեր տեսակի հա զի, կոկորդի ցավերի բուժման ժամանակ։ Սածիլները եփում են եռացող ջրով կամ եռացրած կաթով։
Թզի մրգերի միջուկն օգտակար է նաև մրսա ծության և վարակիչ հիվանդությունների բու ժման համար, քանի որ այն ունի բարձրմրսա ծություն և ջերմության բարձրացում։ Թզի մեջ երկաթի բարձր պարունակությունը (ավելի քան խնձորում) այն դարձնում է թիվ 1 արտադրանքը երկաթի դե ֆիցիտի ան եմիայի բուժման մեջ: Թուզը ներառված է սննդակարգում սր տի բաբա խյունի, աս թմայի, կրծ քավանդակի ցա վերի և հա զի դեպքում։ Թուզի օգուտը նաև այն է,
որ նուշի հետ միասին այն օգնում է մարմնին վերականգնվել քաշի ուժեղ կորստից հետո։ Վնասը մարմնին․ Ցավոք սրտի, նման հրաշալի առողջ թուզը որոշ հիվանդությունների դեպքում կարող է վն ասակար լինել առողջության համար։ Չորացրած մրգերը չի կարելի ուտել շաքարային դիաբետի դեպքում կամ ավելորդ քաշի դեպքում՝ շաքարի բարձր պարունակության պատճառով։