Դդմի հյութը կիտրոնով և նարնջով. Անչափ համեղ և օգտակար այս հյութը պահածոյացնում եմ, սակայն մինչև ձմեռ վերջացած է լինում

Դդմի հյութը կիտրոնով և նարնջով. Օգտակար և համեղ այս հյութն իր ախորժելի գույնով գրավել է երեխաներիս


Բաղադրիչներ

1 միջին չափի դդում
200-300 գր շաքարավազ
2 կիտրոն
2 նարինջ
Պատրաստումը

Դդումը մաքրել և կտրտել ոչ մեծ կտորներով՝ յուրաքանչյուրը 2-4 սմ:
Լցնել ամբողջը կաթսայի մեջ և վրան այնքան ջուր լցնել, որ հասնի դդմի մակարդակին:
Կաթսան դնել կրակին, եռալուց հետո, եփել 5-10 րոպե, որից հետո թողնել, որ մի փոքր հովանա:
Անցկացնել պտղամիսը մաղով կամ բլենդերով դարձնել միաձույլ զանգված:
Հյութը կրկին լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, նարնջի և կիտրոնի հյութ:
Հասցնել հյութը եռման աստիճան և եփել 5 րոպե: Այնուհետև լցնել 2-3 լիտր տարողությամբ բանկաների մեջ և փակել:
Բարի ախորժակ:

 

 

 

 

դիտվել է 8 անգամ
Լրահոս
Ամենաընթերցված