Խուսափեք մարմնի տհաճ հոտից, չափավորեք ձեր սննդակարգում այս 15 մթերքները

Հոտառությունը մարդկային զգայարաններից մեկն է: Կարծիք կա նույնիսկ, որ ամուսինները միմյանց հոտառությամբ են ընտրում, և մեր ընդունած սնունդը ուղղակիորեն կապված է մարմնի արձակած հոտի հետ:

Լոլիկ

 

Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ ուղիղ կապ կա լոլիկի և մեր մարմնի քրտնարտադրության միջև, այնպես որ չափավոր օգտագործեք այս մթերքը:

Կաթնամթերք

 

Հարավարևելյան Ասիայի բնակիչները և ամերիկյան հնդկացիները չեն կարողանում մարսել լակտոզը, որի համար անհրաժեշտ է լակտազ կոչվող մարսողական ֆերմենտը: Մոլորակի մյուս բնակիչների մոտ ևս պատահում է օրգանիզմում այդ ֆերմենտի նվազում, որի հետևանքով առաջանում են գազեր, փքվածություն: Ովքեր հեշտությամբ են մասրում կաթնամթերքը, նրանք կարող են օգտագործել այն:

Ձուկ

 

Ձուկը պարունակում է վիտամին A, կան որոշ ձկներ, որոնք պարունակում են մեծ քանակությամբ խոլին՝ վիտամին B4, որը քրտինքին ձկնահոտ է հաղորդում:

Կաղամբ

 

Բրոկոլին, ծաղկակաղամբը և նույնիսկ սովորական կաղամբը, բացի շատ օգտակար կալիումից և հակաօքսիդանտներից, պարունակում են նաև ծծումբ, որի տհաճ հոտը կարող է պահպանվել ուտելուց մի քանի ժամ հետո նույնիսկ:

Դուրիան

 

Այս էկզոտիկ միրգը շատ համեղ է և անհավանական տհաճ հոտ ունի: Այն օգտակար նյութերի իսկական պահուստ է, սակայն եթե մերկ ձեռքերով կպչեք այդ մրգին, մի քանի օր շարունակ ձեռքերից այդ հոտը չի անցնի: Մի շարք երկրներում ընդունված չէ հասարակական վայրերում ուտել այս միրգը:

Բջջանյութով հարուստ մթերքներ

 

Հացահատիկային շիլաները, ցորենի թեփը, ընկույզը շատ օգտակար են, սակայն մեծ քանակությունը գազեր են առաջացնում: Հարկավոր է դրանց օգտագործմանը զուգահեռ շատ հեղուկ խմել:

Չիլի պղպեղ, սխտոր, սոխ

 

Այս մթերքները օրգանիզմում կուտակում են նյութեր, որոնք արդյունքում արտազատվում են քրտինքի և թոքերի միջոցով:

Ծնեբեկ

 

Ցածր կալիորիականություն ունեցող այս մթերքը փոխում է քրտնքի հոտը և մեզի հոտը բորբոքային է դարձնում:

Կարմիր միս

 

Շաբաթական երկու անգամից ավելի մսի օգտագործումը բացասաբար է ազդում մարմնի հոտի վրա:

Ալկոհոլ

 

Օրգանիզմը ալկոհոլը որպես թույն է ընկալում և անմիջապես վերածում է քացախաթթվի, որն էլ դառնում է տհաճ հոտի պատճառ:

Շաղգամ և բողկ

 

Այս մթերքները հատկապես բացասաբար են ազդում բերանի հոտի վրա:

Թեյ և սուրճ

 

Չորացնում են բերանի խոռոչը, արդյունքում մանրէները բազմանում են, և տհաճ հոտ տարածում: Դրանք կարելի է փոխարինել կանաչ թեյով:

Կարրի, քիմոն

 

Այս համեմունքները մի քանի օր շարունակ քրտնքի մեջ պահպանում են սուր հոտը: դրանք կարելի է փոխարինել կոճապղպեղով:

Ոլոռ

 

Ոլոռի արձակած տհաճ հոտը չեզոքացնելու համար ճաշը պատրաստելուց առաջ այն թրջեք 8 ժամ:

Ծխախոտ

 

Ծխախոտը փոխում է օրգանիզմի ֆիզիոլագիական բնական գործընթացները, ինչ հետևանքով ծխողներն ավելի շատ են քրտնում, քան չծխողները

An exhibition dedicated to Charles Aznavour's centennial anniversary Yerevan, May 22 – July 22 Caring for nature, we have started with ourselves - Team Telecom Armenia Up to 10% cashback from GetTransfer with IDBank cards Amio Visa Signature Business card. When the opportunities are unlimited Up to 1% cashback when shopping on Wildberries with IDBank cards Ucom continues network modernization in regions of Armenia Co-founders of Galaxy Group of Companies Co-Hosts Business Breakfast to Strengthen Armenian-French Business Ties Leasing agreement and a number of advantages. Amio is in the Leasing Expo with a special offer International transfers from card to card with IDBank VISA cards Idplus Bonuses in Idram&IDBank Application Ucom has released a new package offer Ucom continues network modernization in regions of Armenia Idram and IDBank participated in the signing ceremony of the Declaration of Women's Empowerment Principles General Director of Ucom participated in Doing Digital Forum 2024 AraratBank: General Partner of Face-to-Face Regional Forum 4.017.648 Drams to My Forest Armenia: April Beneficiary of The Power of One Dram is 4090 Foundation Ucom continues to support green energy expansion in Armenia Spring brought so much profit. It is a profitable promotion at Amio Bank Director General of Ucom took part in a recruiting conference Ameriabank named the Best Bank in Armenia for 2024 by Global Finance magazine
website by Sargssyan