Ո՞ր դեպքում է հակացուցված հում գազար ուտել
Գազարը արժեքավոր է նրանով, որ պարունակում է մեծ քանակությամբ կարոտին, որը փոխարկվում է մարդու օրգանիզմին այնքան անհրաժեշտ A վիտամինի: Պարունակում է նաև B խմբի վիտամիններ, նիկոտինային թթու: A վիտամինի օրվա պահանջ բավարարելու համար բավական է ուտել 30-50 գրամգազար: Բայց քանի որ այն մարսվում է ճարպերի առկայության դեպքում, անհրաժեշտ է օգտագործել աղցանների ձևով, թթվասերի, բուսական յուղի հետ: Գազարն անհրաժեշտ է երեխաներին, քանի որ A վիտամինը նպաստում է հասակի աճին: Այս բանջարեղենը շատ օգտակար է տեսողության դեպքում: Կոբալտի և երկաթի աղերի շնորհիվ բարձրացնում է հեմոգլոբինի քանակը արյան մեջ: Հարուստ է նաև կալիումի աղերով, ահա թե ինչու գազարով պատրաստված աղցաններն ու ճաշերը խորհուդ են տրվում սրտանոթային հիվանդությունների դեպքում: Հիանալի միջոց է փորկապության դեմ: Շատ օգտակար է կերակրող մայրերին և հղի կանանց: Գազարի բջջանյութը նպաստում է օրգանիզմից խոլեստերինի դուրս գալուն և կանխում է աթերոսկլերոզի առաջացումը: 13.09.2020 Ո՞ր դեպքում է հակացուցված հում գազար ուտել․Գազարի զարմանալի օգտակար
Շարունակությունը՝ Այստեղ