Աղցանների ճիշտ պահպանման եղանակը
Աղցանների ոչ ճիշտ պահպանումը կարող է ծանր թունավորումների պատճառ դառնալ, քանի որ աղցանը բարենպաստ միջավայր է տոքսիններ արտազատող միկրոօրգանիզմների համար: Այս մասին «ТАСС»-ին հաղորդել է Ռոսպոտրեբնադզորի մամուլի ծառայությունը:
Աղցանների պահպանման ժամկետը կախված է բաղադրատոմսից, քանի որ աղցանում, սովորաբար, տարբեր դիմացկունության մթերքներ են պարունակվում, իսկ մայոնեզով կամ սոուսներով համեմելն արագացնում է մանրէների բազմացումը: Ուստի, աղցանները խորհուրդ է տրվում պահպանել սառնարանում, 2-6 աստիճան ջերմաստիճանի պայմաններում:
Օրինակ՝ հում և եփված բանջարեղենով կամ մրգերով, ինչպես նաև տավարի մսով, թռչնամսով և ապխտած մսով պատրաստված աղցանները կարող են պահպանվել 18 ժամ, իսկ համեմվելուց հետո՝ միայն 12 ժամ: Պահածոյացված բանջարեղենից և եփված ձվերից պատրաստված ուտեստը մայոնեզով կամ թթվասերով համեմվելուց հետո կարող է պահպանվել 6 ժամ, իսկ ծովամթերքովն՝ առանց համեմվելու՝ 12 ժամ: Մարինացված, աղի, թթու բանջարեղենից պատրաստված աղցանների պահպանման ժամկետը 36 ժամ է:
-Ավելի ապահով է աղցանները համեմել մատուցելուց առաջ: Աշխատեք համեմված աղցանը ողջ գիշեր ամանորյա սեղանին չթողնել. նպատակահարմար է այն տեղափոխել սառնարան,- նշել է Ռոսպոտրեբնադզորը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Ամիրաղյանը
Ավելին՝ այստեղ




















Մեծ հավանականությամբ Ադրբեջանը Հայաստան է ուղարկել երրորդ երկրի ծագում ունեցող բենզին․ Վահե Դավթյան
3-ամյա Տիգրանը մահացել է պարանոցի օրգանների բութ առարկաներով սեղմման հետևանքով․ ՔԿ-ն մանրամասնում է
Ապահովագրական փաթեթը ամեն ինչ չի փակում, և ծառայությունների մասով էլ լինելու են համավճարներ․ Անահիտ ...
Ինչպես և ակնկալում էի` ՀԷՑ-ի մեջ մտնելուն պես կառավարությունը որոշում է մտնել քաղաքացու գրպանը
Տարադրամի փոխարժեքները դեկտեմբերի 20-ին
Դեկտեմբերի 28-ին Նիկոլ Փաշինյանն անձամբ կգրոհի Մայր Աթոռը
Փաշինյանը դիվոտել է. ևս մեկ մարզպետի չի ներելու. «Հրապարակ»
Հլը փակեք էդ խանութն ու... ծափ տվեք, արա՜. «Փաստ»
Փաշինյանը չի մարսել սեփական ուսապարկերի պահվածքը․ «Հրապարակ»
Փաշինյանը հասկացրել է, որ ինքն անուն առ անուն կասի, թե ով կարող է լինել ցուցակում. «Իրավունք»