Հրաշք կոտլետներ, համից հոտից չեք կշտանա, ի դեպ, մի գրամ միս չի պարունակում
Բանջարեղենային կոտլետներ շատերն են սիրում թե պատրաստել, թե ուտել: Դրանք պատրաստվում են արագ և հեշտ:
Բաղադրիչներ
8 միջին չափի կարտոֆիլ, 300 գ սունկ
1 միջին չափի սոխ, 3-4 ատամիկ սխտոր
3 ճաշի գդալ ալյուր,
Աղ, սև պղպեղ կամ սպիտակ պղպեղ ըստ ճաշակի
Կանաչի ըստ ճաշակի, Բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը
Կարտոֆիլները լվանալ, մաքրել, կտրատել ոչ մեծ խորանարդիկներով, վրան սառը ջուր լցնել և եփել թույլ կրակի վրա:
Սոխը և սխտորը մանրացնել և տապակել բուսայուղով:
Սունկը լվանալ, կտրատել բարակ շերտերով և լցնել տապակված սոխի ու սխտորի վրա, եփել մինչև սունկը պարաստ լինի:
Եփված կարոտֆիլից պյուրե պատրաստել և լցնել սունկի վրա, ավելացնել մեկ ճաշի գդալ ալյուր և համեմել աղով ու պղպեղով, ավելացնել կտրատված կանաչի:
Ստացված զանգվածից կոտլետներ ձևավորվել, թավալել ալյուրի մեջ և տապակել երկու կողմից: