Թթի 8 չափազանց օգտակար հատկություն, որի մասին դուք անգամ պատկերացում չունեիք
Թութ շատերն են սիրում երևի, իսկ գիտե՞ք, թե որքան օգտակար է այն:
Չինական, ճապոնական, հնդկական բժշկության մեջ օգտագործվում են թթենու տերևները, ծառի արմատները, կեղևն ու պտուղները՝ շաքարային դիաբետի, ջրգողության, սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդությունների ժամանակ։
Թութն օգտագործվում է թարմ և վերամշակված (դոշաբ, մուրաբա, հյութ, չիր), դրանից ստանում են նաև օղի, սպիրտ։
Կանխարգելում է քաղցկեղը
Թութը պարունակում է մեծ քանակությամբ անտոցիաններ, կվերցետին և կեմֆերոլ, որոնք օգնում են պայքարել օրգանիզմում ազատ ռադիկալների դեմ։ Այն նաև կանխարգելում է սակավարյունությունը, կրծաքեղձի, հաստաղիքի քաղցկեղը, ինչպես նաև նվազեցնում է ալերգիկ դրսևորումները։