Սառեցված սննդի միջոցով կորոնավիրուսով վարակվելու հավանականության մասին
Կորոնավիրուսը տեսականորեն կարող է պահպանվել սառեցված սննդի մեջ, բայց դրա վերաբերյալ հավաստի տվյալներ առայժմ չկան: Այս եղանակով վարակվելու հնարավորությունները գնահատվել են Ռոսպոտրեբնադզորի մամուլի ծառայությունում, փոխանցում է Լենտան:
Ծառայությունում նշել են, որ գիտնականները նոր են սկսել ուսումնասիրել այս հարցը․ «Այս պահին այն կարելի է բնութագրել որպես «հնարավոր»: Դեռևս վաղաժամ է հուսալիորեն հայտարարել, որ կուտակված տվյալներն անբավարար են»,-մեջբերվում է հաղորդագրության մեջ Ռոսսոտրեբնադզորի համաճարակաբանության կենտրոնական հետազոտական ինստիտուտի փորձագետ Դենիս Բուխանցևի խոսքերը:
Գիտնականը նշել է, որ Սինգապուրի հետազոտողների աշխատանքը, ովքեր նախկինում հայտնել են սառեցված վիճակում կենսունակ մնալու նոր վիրուսի ունակության մասին, հիմնված է վարկածների փորձարկման և ենթադրության վրա: Նրանք իրենց վերլուծությունն իրականացրել են լաբորատոր պայմաններում, և հաշվի չի առնվել «մարդկային գործոնը»: