Ինչո՞ւ է վնասակար ուշ ընթրելը
Սննդի ընդունման ռեժիմը ազդում է սննդի ընդհանուր որակի վրա: Այս եզրակացությանն են եկել Օլսթերի համալսարանի գիտնականները: Ավելի քան 1100 մարդկանց մասնակցությամբ նրանց հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ մարդիկ, ովքեր ամենաշատ կալորիաները ժամը 18։00-ից հետո են օգտագործում, անառողջ սննդակարգի են հետեւում եւ ընդհանրապես ավելի շատ են ուտում:
Ինչպես հայտնում է The Daily Mail-ը, հետազոտությունը նաեւ ցույց է տվել, որ մարդիկ, ովքեր ուշ են ընթրում, ավելի մեծ հավանականությամբ են քաշ հավաքում, քանի որ ցերեկը հաճախ սոված են մնում: Սա մեծացնում է շատ ուտելու, սննդի ոչ ճիշտ ընտրության եւ երեկոյան անառողջ սնունդ օգտագործելու ռիսկը:
Իսկ ահա այն մարդիկ, ովքեր կալորիաների առյուծի բաժինը օրվա սկզբին են օգտագործում, օրվա ընթացքում իրենց շատ հագեցած են զգում, ինչի շնորհիվ երեկոյան շատ չեն ուտում:
Ընդհանուր առմամբ, մարդիկ, ովքեր իրենց սննդի առավելագույնը 30%-ը գիշերն են ուտում, ավելի քիչ կալորիա են օգտագործում, քան մյուսները: Իսկ այն մարդիկ, ովքեր կալորիաների 50%-ը ուշ երեկոյան են օգտագործում, ավելի մեծ հավանականությամբ են ավելորդ քաշ հավաքում, ընդ որում՝ քիչ են օգտագործում սննդարար, օգտակար մթերքներ:




















Մեծ հավանականությամբ Ադրբեջանը Հայաստան է ուղարկել երրորդ երկրի ծագում ունեցող բենզին․ Վահե Դավթյան
Ինչպես և ակնկալում էի` ՀԷՑ-ի մեջ մտնելուն պես կառավարությունը որոշում է մտնել քաղաքացու գրպանը
Հայկ Կոնջորյանին հարց տալու համար լրագրողները զրկվել են ԱԺ հավատարմագրից. «Ժողովուրդ»
Դեկտեմբերի 28-ին Նիկոլ Փաշինյանն անձամբ կգրոհի Մայր Աթոռը
Տարադրամի փոխարժեքները դեկտեմբերի 20-ին
Փաշինյանը դիվոտել է. ևս մեկ մարզպետի չի ներելու. «Հրապարակ»
Հլը փակեք էդ խանութն ու... ծափ տվեք, արա՜. «Փաստ»
Բաքվի «դատարանում» գտնվող Դավիթ Բաբայանը եզրափակիչ ելույթում իրեն մեղավոր չի ճանաչել
Ի՞նչ փոխարժեք է սահմանվել այսօր
Փաշինյանը չի մարսել սեփական ուսապարկերի պահվածքը․ «Հրապարակ»