Սննդաբանը նշել է խմիչքի ազդեցությունը նվազեցնող խորտիկը
Սունկն ալկոհոլի համար կատարյալ խորտիկ է, քանի որ իր մեջ պարունակվող սորբենտի օգնությամբ նվազեցնում է ալկոհոլի ազդեցությունը: Այս մասին «Москва» գործակալությանը հայտնել է բժիշկ-սննդաբան, Սննդաբանների ազգային ասոցիացիայի անդամ Մարինա Մակիշան:
Մակիշայի համաձայն՝ սունկը խիտոզան է պարունակում:
- Սա սննդային մանրաթելերի կատեգորիա է, որոնք լավ սորբենտներ են համարվում, իսկ ցանկացած սորբենտներ օգնում են նվազեցնել օգտագործված ալկոհոլի չափաքանակը,- բացատրել է սննդաբանը:
Մակիշան խորհուրդ է տալիս օրական 300 գրամից ավել սունկ չօգտագործել, քանի որ խիտոզանը չլուծվող է, և դրա մեծ քանակը կարող է ծանրաբեռնել մարսողական համակարգը: Սնկի անվնաս քանակն օրական 100-150 գրամ է:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Ամիրաղյանը
Ավելին՝ այստեղ




















Մեծ հավանականությամբ Ադրբեջանը Հայաստան է ուղարկել երրորդ երկրի ծագում ունեցող բենզին․ Վահե Դավթյան
3-ամյա Տիգրանը մահացել է պարանոցի օրգանների բութ առարկաներով սեղմման հետևանքով․ ՔԿ-ն մանրամասնում է
Ապահովագրական փաթեթը ամեն ինչ չի փակում, և ծառայությունների մասով էլ լինելու են համավճարներ․ Անահիտ ...
Ինչպես և ակնկալում էի` ՀԷՑ-ի մեջ մտնելուն պես կառավարությունը որոշում է մտնել քաղաքացու գրպանը
Դեկտեմբերի 28-ին Նիկոլ Փաշինյանն անձամբ կգրոհի Մայր Աթոռը
Տարադրամի փոխարժեքները դեկտեմբերի 20-ին
Հլը փակեք էդ խանութն ու... ծափ տվեք, արա՜. «Փաստ»
Փաշինյանը դիվոտել է. ևս մեկ մարզպետի չի ներելու. «Հրապարակ»
Փաշինյանը չի մարսել սեփական ուսապարկերի պահվածքը․ «Հրապարակ»
Փաշինյանը հասկացրել է, որ ինքն անուն առ անուն կասի, թե ով կարող է լինել ցուցակում. «Իրավունք»