Սննդաբանը պատմել է սառեցված բանջարեղենի օգտակարության մասին
Սառեցված բանջարեղենը ոչ միայն ժամանակ է խնայում սնունդ պատրաստելիս, այլեւ մի շարք այլ առավելություններ ունի: Ասել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Նա «Երեկոյան Մոսկվային» պատմել է սառեցված բանջարեղենի օգուտների մասին։
Սննդաբանի խոսքով՝ բանջարեղենն արագ սառչելուց հետո պահպանում է իր բոլոր օգտակար նյութերն ու հանքանյութերը, իսկ երբեմն նույնիսկ ավելի առողջարար է, քան սուպերմարկետներում վաճառվող թարմ նմանակները։ «Սեզոնի գագաթնակետին թարմ բանջարեղենը տեղափոխում են ինչ-որ տեղ, ինչ-որ տեղ պահում, ինչի արդյունքում ավելի արագ են կորցնում սննդանյութերը։ Իսկ սառեցված բանջարեղենը, որպես կանոն, պատրաստվում է նույն տեղում, որտեղ աճում է»,- պարզաբանել է մասնագետը։
Սոլոմատինան նշել է նաև, որ սառեցված բանջարեղենը կարելի է շոգեխաշել առանց ձեթ ավելացնելու։ Սա նրանցից պատրաստված ուտեստներն ավելի առողջ և թեթև են։
Բացի այդ, ըստ փորձագետւ, բջջանյութը սառչելուց հետո դառնում է ավելի նուրբ, ավելի լավ է ներծծվում և հարմար է բուսական սննդի նկատմամբ վատ հանդուրժողականություն ունեցող մարդկանց համար:




















Հուսով եմ` տիկինը կհերքի Քաջարանի կոմբինատի բեռնափոխադրման մոնոպոլիստը լինելու ասեկոսեն․ Դանիելյան
Վարդան Ղուկասյանին մեղսագրվող կաշառքի գործը կգնա դատարան. նրան 10 տարվա ազատազրկում է սպառնում
ՌԴ-ն հրթիռներով և անօդաչու թռչող սարքերով զանգվածային հարվածներ են հասցրել Ուկրաինային․ տուժածներ կա
Փաշինյանի ձեռամբ ադրբեջանցի հատուկ ջոկատայինները գալու են ու «խաղաղ» տեղավորվեն ՀՀ-ում. ադրբեջանագետ
ԱԺ-ում կքննարկվի Հեռուստատեսության և ռադիոյի հանձնաժողովի անդամ Հակոբ Հակոբյանի լիազորությունները դա...
Ռուբլին թանկացել է․ փոխարժեքն՝ այսօր
Ուզել են Արշակ Սրբազանի գրպանը բան գցեն, հիշել են՝ սքեմը գրպան չունի. Հայկ Մամիջանյան
Ինչո՞ւ «նետերն» ուղղվեցին հենց «կռիվը բաժանողի» վրա. «Փաստ»
Պարզապես որոշել են քրեական վարույթ չնախաձեռնել ու... վերջ. «Փաստ»
Ժամկետի կրճատումով պլանավորված խնդիրներն արտահայտվելու են 2027-ի ամռանը, երբ 1.5 տարով զորակոչվածներ...