Գլխավոր Լրահոս Վիդեո Կիսվել
Էսկալացիայի վտանգի մասին խոսում են բոլորը․ «Պատիվ ունեմ» «Այսօր մենք կոչված ենք ազատագրության»․ Բագրատ Սրբազանը Դրոյի շիրիմի մոտից պատգամ է հնչեցրել (տեսանյութ) Իսկ այլ երկրներում հնարավո՞ր է հարսանիք օպերային թատրոնում կամ մարզադաշտում. «Փաստ» Վտանգն ավելի խորանալու միտում ունի Պատկերացնո՞ւմ եք՝ 107 տարի առաջ ասեին` գնանք իրական Հայաստանի հետքերով․ Բագրատ Սրբազան Կատարելագործել են արատավոր այն ամենը, ինչ ժամանակին քննադատում էին Սեփական վարկաբեկվածությունը՝ հակաքարոզչության «գործիք». «Փաստ» Փաշինյանի տեսլականը՝ չզինվել և չդիմադրել Ադրբեջանի ագրեսիային. «Փաստ» SoftConstruct-ն առաջին տեղում է 2025թ. առաջին եռամսյակի եկամտահարկի տվյալներով «Նիկոլ Փաշինյանը պատմական և քաղաքական նվեր է Ադրբեջանին և Թուրքիային». «Փաստ» Նվեր տված ձիու ատամները չեն հաշվո՞ւմ, թե՞, ամեն դեպքում, հաշվում են. «Փաստ» Իշխանությունների զիջողականության թեթևությունն ու ադրբեջանական պահանջների աճող ծանրությունը. «Փաստ»
Ջալալ Հարությունյանի նպատակն այն է, որ վաղեմության ժամկետն ավարտվի. Ցորի գործով նիստը լարված անցավԵրևանում բռնnւթյան ենթարկվելու հետևանքով բուժօգնության են տեղափոխվել շտապօգնության աշխատակիցներ, նախնական տվյալներով' չորս անձ. ՆԳՆՀայաստան-Միացյալ Թագավորություն պաշտպանական հերթական խորհրդակցությունների ընթացքում քննարկվել են պաշտպանության ոլորտում համագործակցությանն առնչվող հարցերՍտամբուլում բանակցություններից հետո հնարավոր կլինի հանդիպում անցկացնել Էրդողանի, Թրամփի, Պուտինի և Զելենսկու միջև. ՖիդանԹուրքիան խորհրդակցություններ է անցկացնում Ուկրաինայի հետ Ստամբուլում կայանալիք բանակցությունների վերաբերյալ․ ՖիդանԵվրոպան Ուկրաինայի հարցում նոր ռազմավարություն է առաջարկելՍկսում ենք աննախադեպ մի ծրագիր, որը կոչվելու է «200 տարի միասին»․ Մհեր ԱվետիսյանԷսկալացիայի վտանգի մասին խոսում են բոլորը․ «Պատիվ ունեմ»Մխիթարյանը և Սպերցյանը CIES-ի վարկածով մրցաշրջանի ամենաազդեցիկ ֆուտբոլիստների շարքում ենԲայրամովը Հաքին ներկայացրել է խաղաղության գործընթացի հեռանկարները և «խոչընդոտները»Ցիկլոնի ներթափանցմամբ պայմանավորված, սպասվում է կարճատև անձրև և ամպրոպ, հնարավոր է նաև կարկուտԵրբ վարչապետը խոսում է նման բառապաշարով, նա վտանգում է հասարակության հոգևոր հավասարակշռությունը. Սյունյաց թեմի առաջնորդՄեզ համար ուսանելի պիտի լինի Հյուսիսային Մակեդոնիայի օրինակը, թե ինչպես են արտաքին ճնշման ներքո ստիպում փոխել երկրի Սահմանադրությունն ու անգամ այդ դեպքում ոչինչ չեն երաշխավորում. Արմեն ԱշոտյանՈտնձգություն բժիշկների ու ՇՕ-ի վարորդների նկատմամբ, բոլորը տեղափոխվել են հիվանդանոց. մանրամասներ Shamshyan-իցԱյո՛, վարչապետն ակնհայտ հոգեվարքի մեջ է. հոգեթերապևտՇվեդիայի թագավորական ընտանիքի անդամին ձերբակալել են գիշերային ակումբում. նրա մոտ հայտնաբերվել է կոկաինՀայ Առաքելական Եկեղեցին մեր ինքնության հիմնասյուներից է․ Նաիրի ՍարգսյանԿոնվերս Բանկ. Tabadul-ին միացած բորսայական առևտրով զբաղվող առաջին կազմակերպությունը ՀՀ-ումՀունիսի 1-ին և դրանից հետո կատարված սոցիալական ծախսերը կփոխհատուցվեն հայտարարատուի կողմից անմիջականորեն վճարվելու դեպքումԱրարատԲանկի աջակցությամբ կայացել է «Ի՞նչ, որտե՞ղ, ե՞րբ» ինտելեկտուալ բարեգործական մրցաշարը
Միջազգային

Զգոն եղեք․ եթե միսը եփելիս շատ սև կամ սպիտակ փրփուր է առաջանում, ապա դա նշանակում է, որ․․․

Սովորաբար մենք մսի վրա սառը ջուր ենք լցնում և սպասելով եռալու պահին՝ սկսում ենք հանել փրփուրը։ Իրականում արգանակի մակերեսի վրա առաջացած փրփուրը սպիտակուցն է։

Картинки по запросу

Սառը ջրի մեջ տաքանալիս լուծված սպիտակուցներն ու հանքային աղերը անցնում են ջրի մեջ, իսկ եթե միսը դնում ենք եռացող ջրի մեջ, օգտակար նյութերը մնում են մսի մեջ։

Եթե ձեզ պետք չէ, որ խիտ և յուղոտ արգանակ ստացվի, միսը եփելիս դրեք եռացող ջրի մեջ, իսկ ահա եթե օգտագործելու եք նաև արգանակը, միսը դրեք սառը ջրի մեջ և սկսեք եփել։

Մի շտապեք հանել փրփուրը, այն ունի սննդային արժեք և անհրաժեշտ է արգանակի օգտակարության համար։ Ի դեպ, եթե միսը եփելիս մի գլուխ սոխ գցեք կաթսայի մեջ, փրփուրը կդադարի առաջանալ։

Картинки по запросу

Նաև պետք է ուշադրություն դարձնել փրփուրի գույնին, այն կարող է լինել մուգ կամ սպիտակ։ Սպիտակը՝ սպիտակուցն է, իսկ մուգը՝ արյունը, ինքներդ որոշեք, հանել այն թե ոչ։

Картинки по запросу

Եվ մի քանի խորամանկություն՝ ապուր պատրաստելու համար․

  • եթե պատահաբար շատ եք աղ լցրեք, մառլյայով փաթաթած մի բուռ բրինձ իջեցրեք արգանակի մեջ;
  • եթե միսը եփեք ուժեղ կրակի վրա, այն ավելի համեղ կստացվի, իսկ եթե թույլ կրակի վրա՝ համեղ կլինի արգանակը;
  • եթե փրփուրն իջել է կաթսայի ներքևի մասը, մի բաժակ սառը ջուր լցրեք․ այդպես փրփուրը կբարձրանա և այն հեշտությամբ կհանեք;
  • կարող եք միսը եփելու ընթացքում մի քիչ սոխի կեղև ավելացնել․ այդպես արգանակն ավելի գեղեցիկ գույն կունենա, իսկ դրա սննդային արժեքը կավելանա;
  • երբ ապուրը պատրաստ է լինում, դափնետերևը պետք է հանել;
  • եթե ապուրին մի քիչ ալյուր ավելացնեք՝ կարագով կամ ձեթով տապակած, այն ավելի խիտ կստացվի, իսկ վիտամին С-ն չի քայքայվի։

Картинки по запросу