Ահա, թե ինչու չի կարելի հյուրերին «բարի ախորժակ» ասել. իսկ դուք գիտեի՞ք այս մասին
1. Ապուրը մինչև վերջ մի կերեք
…ափսեն թեքելով:
2. Անձեռոցիկը ճիշտ ծալեք
Ճաշելով, անձեռոցիկը կրկնակի ծալեք և դրեք ափսեի ձախ կողմում: Այդպես մատուցողին հասկացնում եք, որ ուտելը վերջացրիք:
3. Հյուրերին ճիշտ տեղավորեք
Թանկագին կամ պատվավոր հյուրը միշտ տանտիրոջից կամ տանտիրուհուց դեպի աջ է նստում:
4. «Բարի ախորժակ» մի մաղթեք
Ֆրանսիացիները հյուրերին երբեք չեն ասում «բարի ախորժակ»: Այս արտահայտությունը լավ մարսողության մաղթանք է նշանակում: Հյուրերին կարելի է ասել. «Խնդրեմ, վայելեք ուտելիքը», «Հյուրասիրվեք», «Հուսով ենք՝ ձեզ ամեն ինչ դուր կգա» և այլն:
5. Նստած ձեռք մի սեղեմք
Եթե որևէ մեկը մոտենում է ձեզ ողջունելու, պարտադիր կանգնեք: Դա կախված չէ սեռից:
6. Չափավոր համբուրեք
Եվրոպայում ընդունված է հանդիպման ժամանակ այտը համբուրել երկու կամ երեք անգամ (կախված երկից): ԱՄՆ-ում սովորաբար մեկ անգամ են համբուրում: Մենք էլ հանդիպելիս համբուրում ենք մեկ կամ երկու անգամ:
7. Բաժակը ճիշտ պահեք
Կարևոր չէ՝ բաժակի մեջ ինչ է, այն պետք է տակից բռնել:
8. Զարդերի հարցում չափավոր եղեք
Ադամանդներով և քարերով ոսկյա զարդերը միայն երեկոյան են տեղին: Ցերեկը ամուսնական մատանիներով և հոգևոր զարդերով սահմանափակվեք:
9. Առանց պատճառի ներողություն մի խնդրեք
Եթե պետք է կարճ ժամանկով դուրս գաք սենյակից, բավարար է ասել. «Խնդրում եմ, ներեցեք ինձ»: «Ներողություն եմ խնդրում» արտահայտությունն ավելի շատ սպասարկող անձնակազմին է հարմար: