Ինչ է տեղի ունենում երբ ուտում եք նախաճաշ որից անմիջապես հետո միրգ

Ի՞նչ է տեղի ունենում, երբ ուտում եք նախաճաշ, որից անմիջապես հետո՝ միրգ Որպես կանոն՝ պտուղը միանգամից ընկնում է աղիներ, սակայն նախաճաշին կերած մթերքը դա թույլ չի տալիս։

 

Արդյունքում՝ կերածը թթվում է, վերածվում թթվի։ Այդ պատճառով մշտապես հարկավոր է միրգ ուտել ճաշելուց ժամեր անց կամ քաղցած վիճակում։

Պտուղը ռեակցիայի մեջ է մտնում մյուս մթերքների հետ, ինչը փքվածություն է առաջացնում։ Խորհուրդ է տրվում խմել թարմ հյութեր, խուսափել կոնսերվացված հյութերից։ Խորհուրդ է տրվում նաև օգտագործել թարմ միրգ և ոչ թե՝ ջերմային մշակման ենթարկված։

Այս դեպքում օրգանիզմը կարող է չստանալ անհրաժեշտ օգտակար նյութերը։ Բարձր ջերմաստիճանը «սպանում» է վիտամինները։

 

դիտվել է 6 անգամ
Լրահոս
Գ.Վ. Պլեխանովի անվ. ՌՏՀ ԵՄ հոգաբարձուների խորհրդի անդամ Արտակ Թովմասյանը պարգևատրել է լավագույն ուսանողներին «Մեր օգնության ձեռքը մնաց օդում կախված».Իվետա Տոնոյանը՝ հանրաքվեի գործընթացին ԲՀԿ-ի չմասնակցելու մասին ԲՀԿ-ի որոշումը միտված է ժողովրդավարական արժեքների ամրապնդմանն ու տարածմանըԱշխատավոր ժողովրդի և գյուղացիների խնդիրները ԲՀԿ ղեկավարի ուշադրության կենտրոնում են «Փոխվարչապետը հարցը լղոզեց».Գ.Ծառուկյանը՝ գյուղատնտեսական բարձր տոկոսադրույքով վարկերի մասին Գ.Ծառուկյանի հովանու ներքո գործող «Մուլտի ֆայթ» ակումբը Հայաստան կբերի աշխարհահռչակ մարզիկների Ծրագրում ենք ՀՀ-ում արդյունաբերական հատուկ գոտի ստեղծել, բայց 2 տարի է՝ ձգձգվում է. Արտակ Թովմասյան (տեսանյութ). Factor.am ԲՀԿ ուսխորհուրդը Սուրբ Սարգսի տոնի առթիվ աղի բլիթներ է բաժանել երիտասարդներին Ոստիկանությունում խնայել են մոտ 1,5 մլրդ դրամ. «Փաստ» Վանեցյանը և արժանապատվությունը
Ամենաընթերցված